Aan de slag met de Koplopergroep Circulaire Hotels!

Op 9 november is de Koplopergroep Circulaire Hotels in Amsterdam van start gegaan, een groep van 9 hotels die al veel stappen op duurzaamheidsgebied hebben gezet of op het punt staan dit te doen: Stayokay, DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal, Hotel Jakarta (WestCord), Amsterdam Tropen Hotel, The Albus, Mercure Hotel Amsterdam Centre Canal District, Ambassade Hotel Amsterdam, Hotel V en QO Hotel.

Circulaire bedrijfsvoering

De groep gaat tijdens een 6-tal bijeenkomsten de kansen voor een circulaire bedrijfsvoering verder verkennen. Op verzoek van de gemeente Amsterdam, de initiatiefnemer, begeleidt CREM deze Koplopergroep.

De eerste bijeenkomst vond plaats bij Studio Valkenier, een inspirerende, circulaire locatie bij Amsterdam Sloterdijk. De bijeenkomst stond in het licht van kennismaking, de uitwisseling van ervaringen en het verkennen van onderwerpen voor de komende bijeenkomsten.

Eindresultaten

Het project zal resulteren in concrete voorstellen om circulaire kansen te verzilveren, in een publicatie en in een afsluitend seminar. Het project is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de gemeente Amsterdam, het ministerie van I&W en de provincie Noord-Holland. Koninklijke Horeca Nederland denkt mee over de verspreiding en opschaling van de resultaten.

Meer informatie: Wijnand Broer