Aan de slag met de Koplopergroep Circulaire Hotels!

Eind 2017 is de Koplopergroep Circulaire Hotels in Amsterdam van start gegaan, een groep van inmiddels 12 hotels die al veel stappen op duurzaamheidsgebied hebben gezet of op het punt staan dit te doen: Stayokay Amsterdam, DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station, Hotel Jakarta Amsterdam, Amsterdam Tropen Hotel, The Albus, Mercure Amsterdam Centre Canal District, Ambassade Hotel Amsterdam, Hotel V, QO Amsterdam, Conscious hotels, The Student Hotel en Hotelschool The Hague.

Circulaire bedrijfsvoering

De groep heeft in een 8-tal bijeenkomsten de kansen voor een circulaire bedrijfsvoering nader verkend. CREM heeft de Koplopergroep daarbij begeleid, op verzoek van en samen met de gemeente Amsterdam, de initiatiefnemer. De Koplopergroep heeft laten zien dat samenwerking in de stad tot nieuwe circulaire kansen kan leiden. Niet alleen door onderling kennis uit te wisselen, maar vooral ook door samenwerking, zoals een gezamenlijke inkoop en bundeling van afvalstromen voor nuttige toepassingen. Op 5 oktober 2018 zijn de resultaten gepresenteerd in Hotel Jakarta Amsterdam, tijdens het seminar ‘Circulaire hotels; (grond)stof tot nadenken’. De Koplopergroep is daarmee overigens niet gestopt. De deelnemende hotels hebben aangegeven de Koplopergroep graag voort te zetten.

Infographic

De resultaten van de Koplopergroep Circulaire Hotels zijn verwerkt in een infographic met een overzicht van circulaire maatregelen en de stappen die je als hotel kunt zetten richting een circulaire bedrijfsvoering.  Deze infographic kan hier worden gedownload. Ook heeft de gemeente Amsterdam een filmpje gemaakt van de koplopergroep dat hier kan worden bekeken.

Meer informatie: Wijnand Broer