Chefs challenge in Flevoland

Eten als een Pionier

De provincie Flevoland ondersteunt de productie en consumptie van duurzaam geproduceerde Flevolandse voedselproducten. Chef-koks kunnen daarbij een belangrijke rol spelen omdat zij zowel dit soort producten zelf op de kaart kunnen zetten als hun gasten kunnen inspireren om deze ingrediënten thuis te gebruiken. Tegen deze achtergrond schreef de provincie een kookwedstrijd uit voor chef-koks uit de provincie: ‘Eten als een Pionier’. Ook leerling koks konden aan deze challenge meedoen.

Dutch Cuisine

CREM houdt zich al geruime tijd bezig met het thema ‘duurzame gastronomie’. CREM is ook lid van de Raad van Advies van Dutch Cuisine,  een beweging die een duurzamere en gezondere Nederlandse gastronomie bevordert. Samen met communicatieadviesbureau van de Jong, de Food Hub en Dutch Cuisine heeft CREM gewerkt aan de uitvoering van de bovengenoemde challenge. CREM was vooral verantwoordelijk voor de identificatie van duurzame Flevolandse voedselproducenten die in het initiatief als ambassadeur konden fungeren (‘polderhelden’), de ontwikkeling van de beoordelingssystematiek en -criteria voor de wedstrijd en de ontwikkeling van een Logical Framework dat gebruikt kon worden om de impact van dit initiatief te kunnen evalueren.

Eva’s Keukentuin

Eva Maurits van Eva’s Keukentuin in Lelystad heeft uiteindelijk de challenge gewonnen met haar taartje Adam-en-Eva Nut-a-Cake. Dit innovatieve taartje op basis van in Flevoland geproduceerde sojabonen werd door de juryleden ook als ‘zeer lekker’ bestempeld. Zie ook: https://www.flevoland.nl/dossiers/challenge-eet-als-een-pionier

Meer informatie: Victor de Lange